Vítání ptačího zpěvu

admin, 24. 5. 2013

V sobotu 3. 5. 2013 se již počtvrté naše třída 4. A zúčastnila akce „Vítání ptačího zpěvu“ pod vedením pana Mikšíčka. Protože akce začíná velmi brzy ráno (aby také ne, když ptačí zpěv se nejvíce ozývá právě za ranního kuropění), přespali jsme společně ve škole. Těšili jsme se, že si užijeme i pěkný soumrak při hrách a soutěžení venku, ale protože nám počasí nepřálo, soutěžili jsme a plnili různé kvízy v budově školy. Nejvíce vědomostí nejen o ptácích prokázali Ríša s Jendou.

V sobotu ráno jsme museli vstávat hodně brzy. Sraz byl už v půl sedmé. Ale ani nám to moc nevadilo, protože nás probudilo sluníčko, které nás pak provázelo celé dopoledne. V síti nám tentokrát moc ptáků neuvízlo. Pan Mikšíček říkal, že to je způsobeno letošní dlouhou zimou. Přesto jsme mohli na vlastní oči spatřit a okroužkovat pěnici a kosa.

Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých věcí, například to, že letošním ptákem roku byla vyhlášena břehule říční.  Na závěr výpravy jsme poznávali ptáky i podle jejich zpěvu. Nejvíc ptáčků poznala Eliška. Všechny správné odpovědi pan Mikšíček odměnil drobnými dárky.

Než jsme se rozešli, přiletěl se s námi rozloučit pták roku 2011 strnad obecný. Zapózoval, nechal se vyfotit, zazpíval (nejspíš „za rok ahoj“) a odletěl. To byl krásný závěr vydařené akce. Skoro jako by se s tímto nebojácným strnadem pan Mikšíček domluvil…

     


Vyrobeno Pinn computers s.r.o.