Děti ze školky přivezly medaile

admin, 17. 6. 2013

Ve čtvrtek 30. května 2013 se zúčastnily děti z frýdlantské mateřské školy akce pro děti předškolního věku „BĚH NÁS BAVÍ“.  Organizátorem bylo A-Centrum Liberec. Autobus děti dovezl do Tipsport areny v Liberci, kde na ně čekala spousta zábavy a sportovních aktivit. Hlavní disciplínou byl běh na 50 metrů. Všechny děti dostaly startovní čísla a čas se jim měřil jako opravdovým závodníkům pomocí čipu. Pak děti prokázaly obratnost a zručnost při hodu míčkem do koše, jízdě na koloběžce, ve štafetovém běhu, koulení velkého míče apod.  Také si zatancovaly jako mažoretky a klaun dětem rozdával zvířátka z nafouknutých balónků.

Celkovým vítězem se stala mateřská škola z Chrastavy. Frýdlantské děti ale v silné konkurenci obstály a přivezly si medaile v jednotlivcích.  V  kategorii čtyřletých holčiček vybojovala zlatou medaili Julinka Zimmermannová, v kategorii pětiletých holčiček stříbrnou medaili Barborka Filová a další stříbrnou medaili v kategorii šestiletých získala Anička Marie Jurkovičová.

Akce se zúčastnilo přes 500 dětí z mateřských škol Libereckého kraje. V hale panovala úžasná atmosféra a organizátoři i všichni jejich pomocníci si zaslouží velikou pochvalu.

     

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.