Škola v přírodě – pracoviště Husova

admin, 21. 6. 2013

     Na školu v přírodě jsme vyrazili 10.6.2013 v 8.30 autobusem od školy. Jely děti od 1.třídy po pátou. Mrholilo a byla mlha. Cestou, jak jsme se blížili k hotelu Kořínek, se počasí začalo lepšit. Sice nás nepřivítalo sluníčko, ale čekat jsme nemuseli dlouho. Hned v úterý nás ráno budily sluneční paprsky. Prostě nádhera. Celý pobyt jsme vyplnili mnoha výlety. Všechny třídy jely na exkurzi do továrny na hračky v Jiřetíně pod Bukovou, děti odsud odjížděly spokojené, nejen že toho o výrobě dřevěných hraček spoustu věděly, ale pohrály si také při vlastní tvorbě v dílničkách. Do Harrachova se postupně vydaly všechny děti, Mumlavské vodopády děti potěšily dostatkem vody, byl na ně vskutku pěkný pohled. Většina dětí vyrazila se svými paními učitelkami a vychovatelkami na rozhlednu Štěpánka, která se opravuje, ale návštěvníkům je přesto přístupná. Pouze pár dětí nevyužilo možnost výhledu z vrcholu rozhledny.

                   Program měly jednotlivé třídy různý podle toho, jak jim to jejich paní učitelky naplánovaly. Společnou aktivitou byly také diskotéky, které jsme protančili v místní tělocvičně, jež je vybavena mimo jiné disco osvětlením, které sklidilo velký úspěch.

                   Paní Červová- zdravotnice byla spokojená, že nemusela řešit žádné závažné příhody, jen byla překvapena množstvím dětí s alerg. či astmat. potížemi.

                   Celý pobyt byl provázen nejen krásným počasím, ale také výborným jídlem, které děti oceňovaly mnohými přídavky, pro které si mohly chodit opakovaně.

                  No a přišel den odjezdu. Sbalit, vyklidit pokoje a vyrazit na poslední krátkou rozlučkovou vycházku. Děti si pochutnaly na posledním obědě a hurá do autobusu. U školy již na nás čekali rodiče, kteří si s radostí převzali své ratolesti. Jen rodiče prvňáčků a druháčků si museli počkat o pár minut déle, třetí autobus se nám cestou ztratil z dohledu.

                                                                                                           Mgr. Michaela Žabková

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.