Opět na Smědavě!

admin, 1. 10. 2013

Již potřetí jsme prožili jeden z prvních školních týdnů na krásném místě – na Smědavě. V chatě máme bezvadné zázemí, výborné jídlo a stoprocentní péči, ale jezdíme sem hlavně kvůli pobytu v nádherné podzimní přírodě Jizerských hor. A také proto, abychom se po prázdninách rychle sžili jako kolektiv kamarádů.

Letos nám sice hory ukázaly svou méně přívětivou tvář, většinu času venku jsme trávili v pláštěnkách, ale to nám náladu nijak nepokazilo. Stejně jsme navštívili Čihadla i rašeliniště Černá jezírka, hráli jsme venku hry a dokonce jsme pouštěli draky. Sice byla docela hustá mlha, ale o to to bylo zajímavější. A dvakrát se na nás dokonce usmívalo sluníčko – to jsme hned využili k výletu na Malou jizerskou louku a osadu Jizerka a v pátek na výšlap na Paličník (cestou do Bílého Potoka, odkud jsme už, bohužel , mířili k domovům). Zase nám ten týden strašně rychle utekl…

Poslední večer na nás čekala odměna: k chatě přišli dva sokové jeleni, kteří se mohutným troubením vzájemně zastrašovali. A trochu strašili i nás. My jsme je ale naštěstí poslouchali z bezpečí chaty, tak jsme se nebáli. Venku by jejich výhružné troubení bylo určitě mnohem strašidelnější.

Opět jsme si tedy užili krásný týden, při kterém jsme se toho i hodně naučili – o přírodě, o krajině našeho domova, ale i o sobě navzájem.

Děti ze IV.A s třídní učitelkou Annou Chvojkovou

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.