Křeslo pro hosta ve II.C

admin, 11. 11. 2013

2. SETKÁNÍ – 8. 11. 2013 – PANÍ V. FICHTNEROVÁ

Od začátku týdne jsme se těšili na pátek, kdy jsme věděli, že přijde další host. Paní Veronika Fichtnerová, maminka Dominika si s sebou přinesla zajímavé obrázky, které se týkaly její práce. Pracuje v TRW automotive  s. r. o. Tento závod vyrábí díly pro automobilový průmysl / brzdové kotouče/.Vznikla v Americe a má v současné době na 80 000 tisíc zaměstnanců. Úkolem paní Fichtnerové je sjednávat se všemi světovými partnery objednávky těchto dílů. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých věcí z její práce. Také víme, že maminka Dominika má ráda modrou barvu, ráda sportuje, ráda pracuje s lidmi.

Seznámili jsme se s knížkou „ Školák Kája Mařík“, kterou napsal Felix Háj / pseudonym spisovatelky Marie Černé/. Popisuje školní dny malého chlapce. Kája žije s rodiči v hájovně na samotě u vesničky Lážov.

Poslouchali jsme část, kdy Kája hrál divadlo a čekalo ho večerní představení. Samozřejmě, že se to neobešlo bez problémů, ale nakonec vše dobře dopadlo.

Děkujeme paní Fichtnerové za krásné setkání a těšíme se na další maminky, tatínky, babičky a dědečky v „ Křesle pro hosty“.

 

Děti z II. C s třídní učitelkou Evou

P1060983  P1060990  P1060993

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.