Město Frýdlant podpoří prvňáčky

admin, 6. 9. 2012

Rozhodnutím rady města zaplatí Město Frýdlant základní školní pomůcky pro žáky 1. ročníku Základní školy, Základní umělecké školy a Mateřské školy Frýdlant.

„Díky nedostatku finančních prostředků nevykryl státní rozpočet tzv. pastelkovné ve výši 1000,– Kč na jednoho žáka prvních třídy. Ze zákona musí škola poskytnout 200,– Kč. Zbývajících částku doplatí za děti město Frýdlant,“ vysvětluje starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Příspěvek dostanou všichni žáci, jediná podmínka je vyplněná žádost zákonného zástupce žáka. 80 000,– Kč pošle město Frýdlant přímo do rozpočtu školy, která zajistí nákup potřebných pomůcek a zajistí přidělení žákům.

„Jsem rád, že městská rada velmi rychle zareagovala a jednohlasně podpořila příspěvek na vzdělávání našich prvňáčků. Nejsou to peníze utracené, ale peníze investované do budoucnosti a vzdělanosti našich dětí,“ řekl starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Letos to nejsou první mimořádné investice z rozpočtu města Frýdlant do vzdělání. Město Frýdlant obdrželo dotaci z fondů Evropské unie ve výši více jak 1.5 miliónu korun na podporu výuky přírodovědných oborů základních škol a navíc uvolnilo 100 tisíc Kč na mimoškolní aktivity žáků.

Převzato ze stránek Města Frýdlant 5.9.2012

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.