Zástupci loňské i letošní extra třídy se zúčastnili Extra konference

admin, 28. 3. 2015

Ve středu 25.3. 2015 proběhla první konference programu Extra třída, na které se představili zástupci několika projektů realizovaných v předchozích ročnících. Konference byla určena především školám zapojeným do programu Extra třída a jejím cílem bylo nabídnout dětem i jejich učitelům prostor pro sdílení zkušeností a informací.

Naši školu reprezentoval sedmičlenný tým – tři naši bývalí žáci, dnes již studenti středních škol, dvě současné „osmandy“ Denisa Holatová a Markéta Kiliánová z 8.F, které se také podílely na projektu loňské extra třídy a pracují i letos na projektu Návraty II., a spolu s nimi i Ondřej Soukup a Aneta Pešková z 9.D.

Dopoledne byla na programu prezentace šesti loňských projektů, včetně Návratů, o kterých byly natočeny medailonky – po jejich puštění museli zástupci každého projektu předstoupit před početné publikum a zvládnout bez přípravy (a bez podpory patrona) otázky moderátora extra konference, pak byl dán prostor i otázkám z publika. Náš tým zpovídala také zástupkyně Nadačního fondu Tesco.

Po polední pauze následoval blok odpoledních seminářů (Kamera…zvuk…AKCE! – Blog, fotoblog a tweet aneb co může lidi zajímat na Extra třídě -. Jak zaujmout média –  Jak získat úředníky pro naši věc a Fundraising v pěti bodech), do kterých se žáci mohli zapsat podle svého zájmu. Patroni projektů měli vlastní seminář, který měl přinést sdílení zkušeností patronů z předchozích výzev i té současné.

Že nebyla výprava do Prahy vůbec nuda, určitě dokládají i přiložené fotky…

Lucie Zralá, patronka.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.