ŠKOLA V PŘÍRODĚ – Čenkovice v Orlických horách

admin, 1. 7. 2015

Konec roku je na našem pracovišti již tradičně spojen s výjezdem na školu v přírodě. Letos jsme zvolili Orlické hory, konkrétně obec Čenkovice. Cesta do hotelu byla hodně dlouhá, proto jsme si cestu zpříjemnili delší zastávkou ve Dvoře Králové a prohlídkou ZOO a safari. Vyrazili jsme za deštivého počasí, ale při příjezdu do ZOO začalo svítit sluníčko.

Aprílové počasí nás provázelo po celou dobu pobytu, ale většinou jsme měli štěstí a dešti jsme se úspěšně vyhnuli.

Kromě tradičních her v areálu hotelu jsme vyráželi i na výlety po okolí, každý si zazvonil na místní zvonici nad sjezdovkou, v lesíku jsme hledali Rampušáka, ducha Orlických hor. V úterý nás čekal celodenní výlet do dělostřelecké tvrze Bouda a následně návštěva Kramářovy chaty a rozhledny na Suchém vrchu. Moc se nám líbila místní obora s jeleny!

Ani sportovci tu nestrádali – kdo měl zájem, mohl si zahrát minigolf, vybíjenou nebo fotbal, páťáci vyrazili i na tenis. A jaká by to bylo škola v přírodě, kdyby chyběla tradiční diskotéka a stezka odvahy!

Kuchaři vařili výborně, chválili naše jedlíky, kteří si chodili pravidelně přidávat :o) Paní zdravotnice letos neměla skoro žádnou práci, klíšťata i úrazy se nám naštěstí vyhýbaly!

Cestu domů jsme si zpříjemnili zastávkou ve Šťastné zemi v Radvánovicích. Díky našim barevným třídním tričkům jsme se mohli rozprchnout po celém areálu a užít si trampolínu a všechny místní atrakce. A pak už hurá domů, do Frýdlantu, kde na nás netrpělivě čekali rodiče!

Chválíme všechny děti za pohodový průběh školy v přírodě, mladší žáky za statečnost a zvládnutí mnohdy prvního pobytu bez rodičů, pochvala patří i personálu hotelu Atlas, který se o nás dobře staral, a bezpochyby i Rampušákovi, který nám nakonec vykouzlil docela pěkné počasí!

 

Kolektiv učitelů a vychovatelů

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.