Oslava 70.narozenin Jiřího Žáčka

admin, 6. 11. 2015

V pátek 6. listopadu to bylo přesně 70 let, co se v Chomutově narodil Jiří Žáček. Žáci z OP Bělíkova si tohoto významného básníka a spisovatele ve stejný den připomněli.

Čtvrťáci si pro své spolužáky připravili prezentaci, ve které nechyběly informace o autorově dětství a studiích, dozvěděli jsme se i o široké škále knih, které vydal. Nechyběly ani ukázky z knížek, hádanky a rébusy. Mnozí na začátku ani netušili, že doma některou ze Žáčkových knížek mají.

Velkým překvapením pro někoho bylo zjištění, že má Jiří Žáček chalupu ve Frýdlantě. Ještě více nás potěšilo, že složil básničku Kokršpanělé přímo „na míru“ pro frýdlantský pěvecký sbor Hlásek. Spolužačky z tohoto sboru nám písničku o kokršpanělech na chalupě ve Frýdlantu zazpívaly.

Po prohlédnutí knížek od Jiřího Žáčka jsme se naučili jednu z jeho básniček, a žáci dostali za úkol připravit si blahopřání pro autora. V pondělí bude totiž každá třída psát panu Žáčkovi přání k narozeninám. To mu pak společně s fotografiemi z akce odešleme. Doufáme, že mu udělá radost – stejně jako nám dělají radost jeho veselé a vtipné básničky a pohádky!

Mgr. Zdeňka Kozlovská

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.