Frýdlantský veletrh vzdělávání

admin, 8. 11. 2012

Ve středu 31. 10. 2012 se na naší základní škole uskutečnil již druhý ročník Frýdlantského veletrhu vzdělávání. Akce byla určena především žákům osmých a devátých ročníků a jejich rodičům. Žákům jsme chtěli usnadnit rozhodování o další budoucnosti – o výběru povolání, respektive střední školy, která by je na toto povolání připravila. Pozvání jsme poslali také na další základní školy frýdlantského výběžku.            

Po loňském úspěšném 1. ročníku nám udělal radost velký zájem oslovených středních škol, z nichž 16 naši nabídku přijalo a 15 jich také k nám své zástupce vyslalo, a tak se žáci posledních ročníků a jejich rodiče mohli dozvědět bližší informace o studiu na těchto školách:

 

I druhý ročník Feducy můžeme vyhodnotit jako úspěšný. Akce se zúčastnilo asi 150 návštěvníků. Žáci byli většinou v doprovodu svých rodičů, a tak se mohli společně dozvědět informace, které by je posunuly dál při výběru budoucí střední školy. V tomto jim mohla být nápomocna i paní Köhlerová z Úřadu práce v Liberci, která má nejaktuálnější informace o uplatnění jednotlivých profesí na trhu práce. Zástupci středních škol zase oceňovali příjemné, přátelské prostředí veletrhu, ale také to, že se akce zúčastnili rodiče i žáci, kteří měli skutečný zájem a ptali se na konkrétní informace o studiu.

Rádi bychom touto cestou ještě jednou poděkovali všem, kteří se na této akci podíleli: vedení, pedagogům a žákům, kteří pomáhali s organizací, ale také zástupcům středních škol za jejich prezentace.

Děkujeme a těšíme se na shledání s Vámi v příštím roce při dalším ročníku Feducy.

Mgr. Renáta Hošová

                    


 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.