JUDO slaví úspěch

admin, 25. 4. 2016

Obrovský úspěch našeho judisty Pavla Mauera na závodech v Jičíně.

Dne 9. 4. 2016 se konala tzv. Samurajská katana v Jičíně. Těchto judistických závodů se zúčastnili i žáci naší školy Pavel Mauer, Natálie Mauerová a Nikola Nováková. Jednalo se o první velké závody žáků ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant nastupujících za klub SK Judo Liberec. O největší úspěch se postaral nejmladší z trojice reprezentantů Pavel Mauer.

V jeho kategorii se sešlo 8 závodníků, kteří byli rozděleni do dvou skupin. Pavel dokázal vyhrát první dva zápasy své skupiny na ippon (tzn. před časovým limitem). Ve třetím zápase se utkal s o trochu zkušenějším soupeřem a poprvé okusil hořkost porážky. V semifinále tedy narazil na vítěze skupiny A. Utkání bylo dlouho vyrovnané, byl to však Pavel, kdo dostával svého soupeře častěji do úzkých, a proto rozhodčí po skončení časového limitu přisoudil vítězství právě našemu reprezentantovi a poslal jej do finále. V zápase o zlato narazil na svého přemožitele ze základní skupiny. Pavel prokázal schopnost rychle se poučit z předchozího nezdaru a pohlídal si útočné výpady soupeře mířící na nohy. Dokázal navíc přidat skvěle načasované odpovědi na aktivitu soupeře a podařilo se mu získat nejprve juko (5 bodů), později wazari (7 bodů) a byl blízko vítězství v zápase. Ve zbývajícím čase odrazil zvýšený nápor soupeře a po vypršení časového limitu se mohl radovat ze zisku zlaté medaile.

Nesmíme také zapomenout na zbývající dvě reprezentantky. Dívky se praly velmi statečně, ale doplatily na méně zkušeností, které ve starších kategoriích hrají výraznější roli. Tento nedostatek obě závodnice jistě velmi brzy překonají, protože u všech třech závodníků je znatelný velký potenciál pro výkonnostní růst.

judo

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.